Noi românii ar trebui să avem o evlavie aparte pentru Sfântul Apostol Andrei deoarece prin el am primit marele dar al creștinismului. Astfel, ar fi bine să marcăm an de an această sărbătoare prin participarea la Sfânta Liturghie, prin fapte bune și prin bucurie nespusă.

sf-andrei

Ne-am adus aminte că de Sfântul Andrei există o sumedenie de tradiții dar vrem să vă scriem astăzi despre una care poate deveni o rucodelie interesantă, de făcut împreună cu cei mici.

Tzara-026

Aceasta este tradiția de a pune grâu la încolțit pentru a răsări până la Nașterea Domnului când putem decora casa cu el, îl putem dărui sau îl putem folosi în salate deoarece este foarte hrănitor.

658x0_grau_1

Într-un recipient, de preferință vas din sticlă sau din lut, punem un strat de pământ sau de vată. Peste acesta presărăm grâu din destul, bob lângă bob, sau chiar boabe suprapuse, ca în imagini.

grau-incoltit

Îl udăm o dată pe zi. Ar trebui să încolțească imediat și să crească până la 1 cm pe zi; dacă nu va fi așa, înseamnă că ceva a fost greșit și o luăm de la început!

Să aveți spor și bucurie, iar cei ce purtați numele Sfântului Andrei, să creșteți în cele bune precum grâul cel bine încolțit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *