Articole

Slujba Învierii la Mânăstirea Radu Vodă din Bucureşti – Rucodelia promovează România

Hristos a înviat!

SONY DSC

Începând cu noaptea de Înviere, Rucodelia şi-a propus să iniţieze o campanie de promovare a României, cu valorile sale tradiţionale şi creştine!

SONY DSC

Bogăţiile noastre, ale românilor, sunt oamenii, iar ei formează Biserica, comunităţile, satele şi oraşele, ei sunt păstrătorii tradiţiilor şi continuatorii obiceiurilor străbune.

SONY DSC

În noaptea de Înviere am pornit către Mănăstirea Radu-Vodă din Bucureşti, înveşmântaţi în veselie, lumină şi costume naţionale.

SONY DSC

Costumele ne-au fost puse la dispoziţie de oameni cu suflet, de la Asociaţia Tradiţia Românească şi de prieteni apropiaţi (colecţie personală, cel din zona Gorjului).

SONY DSC

Am ţinut să ne fotografiem cu Sfântul Ierarh Nectarie, Sfânt pe care poporul român l-a adoptat cu mare dragoste şi fidelitate, ca şi cum ar fi autohton. Ştim foarte bine, cei care am citit minunile sale, cât de mult iubeşte ţara noastră şi cum se arată grabnic ajutător în fel de fel de situaţii.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Seara a fost liniştită, cerul senin, cu stele şi atmosfera de afară plăcută, călduroasă … noaptea Învierii a fost miez de zi în miez de noapte, îngerii s-au confundat cu oamenii 🙂

SONY DSC

Nădăjduim că anul viitor vom fi mai mulţi credincioşi în costume naţionale la Slujba de Înviere, nu doar la Mănăstirea Radu-Vodă, ci pretutindeni în ţară!

SONY DSC

Flori, pentru voi 🙂

SONY DSC

Şi Lumina Învierii, pentru tot omul … în noaptea de Înviere, România este foarte luminoasa, de la Vlădică, la opincă toţi venim, măcar la miezul nopţii, să luăm Lumina!

SONY DSC

SONY DSC

Mulţumiri fotografului, Ana-Maria Ioraş !

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *