Iată o activitate minunată de a folosi timpul împreună cu cei mici, de a-i bucura în mai multe moduri și de a-i învăța să fie grijulii față de creația lui Dumnezeu.

865c102a913534c54cf19b7a0d0bdb3d

Poate mereu v-ați uitat cu mâhnire la sulurile de la prosoapele de hârtie sau chiar la cele micuțe, de hârtie igienică, gândindu-vă că ați vrea să le folosiți cumva. Sunt multe idei de lucru manual cu cei mici folosind culori și lipici, idei simple care se găsesc pe majoritatea siteurilor de handmade sau diy straine.

Știm însă toți că celor mici le plac activitățile în aer liber, vietățile de toate felurile și mai ales să le hrănească. Ei bine, noi vă propunem o activitate creativă care să îndeplinească toate aceste condiții: ”hrănitorul de păsări”.

birdseed feeder 008

6f1613b0c21d58b1b337234500cc8912_toilet-paper-roll-craft-bird-feeder-2-580x326_featuredImage

Vă trebuie: suluri de carton de la prosoape de hârtie, o panglică/sfoară (opțional), unt de arahide și semințe pentru păsări – ori speciale, luate de la magazin de profil, ori amestec făcut în casă din semințe de floarea soarelui, mei, grâu sau arpacaș, nucă pisată etc. Ca ustensile vă trebuie o farfurie sau o tavă pentru a putea întinde semnințele pe ea și o pensulă de bucătărie pentru uns (sau un cuțit :P).
maxresdefault

E simplu și frumos: se pun semințele în farfurie și se unge sulul cu unt de arahide, apoi se rulează prin farfurie astfel ca, pe toată suprafața sulului să se prindă semințe. Dacă vrem să agățăm sulul în copaci, în prealabil îi atașăm o sfoară, ca în imaginea de deasupra. Sau putem să trecem o panglică prin golul lui la final, ca în prima imaginea de dedesubt.

IMG_9769-300x200

Toilet_Roll_Bird_Feeder

Dacă nu vrem să folosim agățătoare, îl punem în pom pur și simplu, introducând creanga în golul lui.

7935299_f520

Bineînțeles, se pot face și alte forme de ”hrănitor pentru păsări”, tot din carton, cu aceleași materiale și pe același principiu.

food-for-feathered-friends-biscuit-bird-feeder1

1.-BIRD-FEEDER-3

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *